Veel gestelde vragen

 

Wanneer staan er therapeuten op de lijst?
Vrijdag 1 juli 2011 is Stichting Certipet opgericht en van start gegaan. Degenen die denken dat ze geaccrediteerd kunnen worden, kunnen vanaf nu alle informatie opzoeken, een portfolio maken en zich aanmelden. De lijst van geaccrediteerden zal dus langzaam opgebouwd gaan worden.


Wie zijn de reviewers?
De eerste reviewers zijn mensen die diplomat of associate zijn van de ECAWVB (tot voor kort de ECVBM) en mensen die hun specialisatie hebben gehaald in de discipline van gedrag en gedragsproblemen. Deze mensen zijn op Europees niveau door de Europese Veterinaire Specialisten organisatie erkend.

De accreditatie is gebaseerd op een dubbel blind peer reviewed systeem. Met dit systeem is het niet gebruikelijk dat de namen van de reviewers en de aanvragers bekend worden gemaakt aan elkaar (dubbel blind). Zo is het mogelijk om onbevooroordeeld een review proces in te gaan om een objectief oordeel te kunnen geven over iemands vakinhoudelijke kwaliteiten.

 


Wat zijn life sciences?

Life sciences zijn die opleidingen waarin het “leven” wordt meegenomen c.q. de biologische bouwstenen behandeld worden, dus bijvoorbeeld diermanagement, dierfysiotherapie, equine sciences, dierhouderij, veehouderij, diergeneeskunde, biologie, medicijnen, medische biologie, biomedische wetenschappen, zoölogie, psychologie etc.. Bij twijfel kunt U contact opnemen met het bestuur.


Waarom zijn de kosten voor een accreditatie zo hoog?
Stichting Certipet is een stichting zonder winstbejag. De kosten voor een accreditatieaanvraag, zijn berekend op basis van de onkosten voor het onderhoud van de website, administratie en registratie door het VAK (veterinair administratie kantoor) en vergoeding aan de reviewers. Door Stichting Certipet wordt gebruik gemaakt van een systeem met twee reviewers om een absoluut eerlijk onafhankelijk oordeel te kunnen krijgen over iemands vakinhoudelijke kwaliteiten.

 

 

Ga naar boven